Hoewel het nog even duurt, is onze organisatie al bezig met de voorbereiding van Open Monumentendag 2022. Op zaterdag 10 september hopen we weer veel bezoekers te kunnen verwelkomen bij de verschillende monumenten in het mooie Westerkwartier. Met dank aan de bijdrage van de gemeente Westerkwartier organiseren we dit jaar naast de open monumentendag ook een thema avond rond het landelijk thema. 

Het landelijk thema voor de Open Monumentendag 2022 is ‘duurzaam erfgoed’. Tijdens de thema-avond, die op donderdag 1 september as in de Cazemierboerderij in Tolbert plaatsvindt, gaan we daar aandacht aan besteden. We hopen monumenteneigenaren en anderen te inspireren met lezingen rond dit thema.

Ondanks alle beperkingen is het door de grote inzet van monumenteneigenaren en -beheerders de afgelopen twee jaar toch gelukt om een mooi aanbod van te bezoeken monumenten te realiseren. Voor dit jaar rekenen we op een Open Monumentendag zonder beperkingen en met veel deelnemers en  activiteiten. Op 31 augustus vindt de officiële aftrap plaats met de lancering van het programmaboekje waarin u alle deelnemers kan terug vinden. Het programmaboekje is vanaf dat moment in ieder geval verkrijgbaar bij bibliotheken en de bezoekvestigingen van de gemeente Westerkwartier. En uiteraard actualiseren we de informatie op onze website regelmatig, zodat u alvast een kijkje kan nemen bij de deelnemers voor de komende Open Monumentendag 2022.