Korenmolen de Kievit, Molenstraat 33, Grijpskerk

Molen De Kievit is een markante stellingmolen uit 1899 en gebouwd door molenmaker Noordewier te Niezijl.

De molen staat op een vierkante houten onderbouw. Boven in de molen zijn de oude pelstenen verwijderd, maar een koppel maalstenen doet nog prima zijn werk. Op 11 september is deze molen (met monumentenstatus)  aan de Molenstraat voor bezoek geopend.

Wij hopen op een mooie wind om de wieken in beweging te krijgen. De Stichting Kluften en Waarden is, als beheerder van ( een deel) van dit monument, aanwezig op de begane grond. De Stichting verzorgt op deze dag de catering voor bezoekers. Koffie, thee, fris, koek, en een stoel om even uit te rusten van de beklimming van de trappen in de molen die leiden naar een prachtig uitzicht over Grijpskerk en
omgeving. Voor geïnteresseerden is er een boekje beschikbaar waarin de geschiedenis van deze molen wordt beschreven. Er zijn ansichtkaarten voor een blijvende herinnering aan dit bezoek.

Ter inzage ligt een overzicht van monumentale panden in Grijpskerk die weliswaar (nog) geen monument zijn, maar die dat predicaat eigenlijk wel verdienen. Hopelijk kan de Stichting haar nieuwste boekje over de historie van Grijpskerk presenteren. Deze keer worden de zorgverleners in de 20e eeuw beschreven.
Tot slot is er voor de fietsers een fietspomp, een bandenplakker(set) en een oplaadpunt voor de e-bike beschikbaar. En ook beschikt de molen over een toilet.

Kortom, kom binnen in ons monument, geniet en voel je thuis alsof het je eigen monument is.

Meer informatie over de molen

Locatie via googlemaps

 

Korenmolen de Kievit Grijpskerk