Kerk, Westerweg 2, Noordwijk

Naar alle waarschijnlijkheid is de kerk ergens begin 1300 gebouwd. Het in 2005 gerestaureerde monument staat op een opgeworpen heuvel midden in het dorp. De lengte van het gebouw bedraagt 16 meter, de breedte 7 meter. De klok die gegoten is in 1712, het doopvont dat als 17-de eeuws wordt gedateerd, de preekstoel die rond 1600 is gebouwd en de kroonluchter die ergens in de 18-de eeuw werd gegoten, geven samen met het bankenpatroon het kerkgebouw een bijzondere uitstraling.

De kerk heeft in 2005 een rigoureuze restauratie ondergaan.

Op zaterdag van 10-17 uur en zondag zijn we van 14-17 uur open. Koffie/thee staat klaar en is op basis van een vrije gift.

Er is de mogelijkheid mee te doen aan een verloting van ten bate van het kerkje.

Expositie

Er is een expositie van het werk van kunstschilder Martin Sijbesma www.martinsijbesma.nl te zien. Hij laat zich in zijn werk inspireren door de schilderkunst uit de 17e en 18e eeuw. Martin heeft een voorliefde voor de eenvoud uit vroeger tijden: toen alles nog simpel was.

Hij gespecialiseerd in het schilderen van oldtimer auto’s in een romantische omgeving en stillevens met antieke voorwerpen met een geschiedenis.

De kunstenaar werkt in de eeuwenoude glaceertechniek op houtpaneel of doek.

 

De kerk is eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Meer informatie over de kerk

Locatie via googlemaps

Overzichtskaart

 

Kerk Noordwijk