Open Monumentendag gemeente Westerkwartier

Kerk, Westerweg 2, Noordwijk

Naar alle waarschijnlijkheid is de kerk ergens begin 1300 gebouwd. Het in 2005 gerestaureerde monument staat op een opgeworpen heuvel midden in het dorp. De lengte van het gebouw bedraagt 16 meter, de breedte 7 meter. De klok die gegoten is in 1712, het doopvont dat als 17-de eeuws wordt gedateerd, de preekstoel die rond 1600 is gebouwd en de kroonluchter die ergens in de 18-de eeuw werd gegoten, geven samen met het bankenpatroon het kerkgebouw een bijzondere uitstraling.

De kerk heeft in 2005 een rigoureuze restauratie ondergaan.

In augustus en september 2021 exposeert Trees van der Velden in het kerkje Noordwijk. In haar werk komen abstracte en figuratieve stijl samen. Trees is een veelzijdig kunstenaar die zowel abstract als figuratieve stijl gebruikt. In haar werk komen beide stijlen altijd samen, soms ligt het accent op het en en soms op het ander. Schilderen is haar lust en haar leven en met haar exposities mag iedereen meegenieten van het resultaat.
Trees schildert al van jongs af aan, ze typeert haar eigen werk als realistisch maar niet heel precies. Ze werkt met verschillende diktes en boetseert als het ware met verf op het doek. Dagenlang kan ze aan een schilderij werken om compositie en kleurstelling exact met elkaar in harmonie te krijgen.

Tijdens het weekend van Open Monumenten Dag zijn het kerkje en de expositie ( thema: ‘Zie ze kijken’) open op zaterdag 11 september van 10-17 uur en zondag 12 september van 14-17 uur.

 

De kerk is eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Meer informatie over de kerk

Locatie via googlemaps

Overzichtskaart

 

Kerk Noordwijk