Jarenlange inzet van vrijwilligers beloond!

 Op de thema-avond duurzame monumenten van de stichting Open Monumentendag Westerkwartier ontvingen –de vrijwilligers van- Het Groninger Landschap tot hun verrassing de Steunpilaar 2022! Op de verder succesvolle en goed bezochte avond in de Cazemier-Boerderij in Tolbert kregen zij het hierbij behorende certificaat en natuurlijk de Open Monumentendag Westerkwartier-taart uit handen van voorzitter Arnold Bloem.

 Vrijwilligers van het Groninger Landschap

 Vrijwilligers van Het Groninger Landschap zijn rondleider of gastgever, ze monitoren flora en fauna of werken in het veld als groene buitenmedewerker. Anderen zijn molenaar of molengids, doen onderhoudsklusjes, maken deel uit van een promotieteam of bakken brood en koekjes in een molen. Ook zijn er schippers, chauffeurs en buitengewoon opsporingsambtenaren. Te veel om op te noemen en ze zetten zich bij nacht en ontij in voor het Groninger Landschap en de monumenten. Oftewel een meer dan verdiende prijswinnaar van de Steunpilaar dit jaar!

De voormalige Stichting Open Monumentendag Zuidhorn is begonnen met het toekennen van deze ‘onderscheiding’ aan een persoon of organisatie, die zich belangeloos heeft ingezet voor het stimuleren van de belangstelling voor monumenten in het algemeen, dan wel voor de eigen locatie. De Stichting Open Monumentendag gemeente Westerkwartier heeft dit mooie initiatief overgenomen en nu voor het vierde jaar de steunpilaar toegekend.