Aanstaande zaterdag openen 36 monumenten in het Westerkwartier hun deuren voor bezoekers. Het aanbod is – ondanks dat er nog steeds coronaregels gelden – gevarieerd. Er zijn monumenten die voor het eerst hun deuren openen, zoals het Witte kerkje in Grootegast en de Pabemaheerdt in Zuidhorn. Verder zijn er bij verschillende monumenten ook activiteiten, voor jong en voor oud en variërend van de mogelijkheid tot het kopen van versnaperingen, tentoonstellingen tot ritjes met de ponykar. Het Steenhuus in Niebert en de verschillende molens die meedoen zijn daar een mooi voorbeeld van.

Helaas hebben ook enkele monumenten die wel graag wilden meedoen, toch moeten besluiten de deuren dit jaar niet te openen. Soms zijn ze gewoon te klein om in deze tijd goed de deuren te kunnen openen. Voor een bezoekje aan huiskamercafé Otter in Enumatil en de ambachtelijke smederij Dijkhuizen in Niebert moet u dus nog een jaartje geduld hebben. Al met al kunt u dit jaar 36 monumenten bezoeken, verspreid door hele gemeente. En daar zijn we blij mee!

Meer weten over de deelnemende monumenten: kijk dan hier onder het tabje deelnemers 2021 of lees het boekje nog eens na. De programmaboekjes zijn ook verkrijgbaar bij de deelnemende monumenten.